Gymlcskenyr
donfilippo 2013.02.19. 17:39
Karcsonyi Gymlcskenyr
Hozzvalk:
-
320 g aszalt gymlcs vegyesen (srgabarack, srgadinnye, papaya, mazsola)
-
100 g mandula vagy di
-
100 g cukrozott citromhj
-
100 g cukrozott narancshj
-
320 g liszt
-
1 csomag stpor
-
250 g Rama kocka
-
300 g porcukor
-
2 csomag vanlis cukor
-
8 tojs
-
Dinyi vaj s pici liszt a forma kikenshez
-
Dsztshez:
Dr Oetker tortabevont s kkuszreszelket hasznltam
Elkszts:
Az aszalt s kandrozott gymlcsket aprra vgom s megszrom 2 evkanl liszttel, aztn lazn sszekeverem. gy nem sllyed a tszta aljra. Kikenem az zgerincet margarinnal,
megszrom lisztel, a felesleget kirzom belle. A margarint habosra keverem a porcukorral s a vanlis cukorral, majd mehetnek bele a tojsok. Beledolgozom a lisztet, majd az aszalt gymlcsket, a mandult s mr mehet is a formba.
Sts: 175 fokon, kb.40-50 percig (lgkeversesben)
|