Húsvéti kalács
donfilippo 2014.04.21. 14:22
Húsvéti Kalács
Hozzávalók a tésztához:
· 3 dl tej
· 4 ek cukor
· 5 dkg vaj
· 0.5 tk só
· 50 dkg liszt
· 2.5 dkg friss élesztő
Hozzávalók a kenéshez:
· 2 ek tej
Elkészítés:
1. Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk, és mint egy hagyományos kelt tésztát összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Majd a 3. lépéstől folytatjuk.)
2. Dagasztás programot indítunk rajta (1ó 50p).
3. Lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk.
4. Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük.
5. 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
6. Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihűlni.
|