Zldsges tszta olasz mdra...
donfilippo 2010.10.24. 11:57

...
Hozzvalk:
- 25 dkg penne tszta (durum)
- 20-20 mirelit brokkoli s karfiol
- 2 srgarpa
- 1 kis doboz kukorica
- 3 fej vrshagyma
- 4 ek margarin + az edny kikenshez mg egy kicsi...
- 3 ek liszt
- 1/4 l erleves
- 1/4 l tej
- 25 dkg krinolin vagy virsli
Elkszts:
A tsztt b, forrsban lv, ss (olajos) vzben 10 percig fzzk. A brokkolit s a karfiolt kevs forrsban lv, ss vzben 8 percig proljuk. A megtiszttott srgarpkat vkony hasbokra vgjuk. A kukorict lecsepegtetjk. A hagymkat aprra felkockzzuk, a margarinon vegesre proljuk. Ezutn meghintjk a liszttel s megpirtjuk. Felntjk a levessel s a tejjel, majd lland kevers mellett felforraljuk. A virslit (nlam fstli) felkarikzzuk, a sajtot pedig durvra reszeljk. A megftt tsztt sszekeverjk a virslivel, a kukoricval, a rpval, a brokkolival s a karfiollal. Kikent hll ednybe rtegezzk......tszts zldsg, szsz, sajt.....tszts zldsg....szsz....sajt. A maradk szszt rntjk a tetejre s megszrjuk sajttal.
175 fokra elmelegtett stben kb. 30 percig stjk.
sszesen 3100 kcal, nekem 4(j nagy) adag lett belle, ezrt 1 adag 775 kcal....ez elg sok, de viszont nagyon finom!!!
|