4-5 tk pirospaprika, csipet só, 1-2 tk bors, 1 ek fokhagymás és 1 ek fasírt fűszerkeverék
2 tojás a fasírtba
4 főtt tojás a tölteléknek
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A hagymát felaprítom, majd az olajon kicsit átforgatom.
Megfőzök négy tojást.
A darált húst bele teszem egy nagy keverőtálba, rászórom a fűszereket, ezután hozzáadom a tojást is (előtte fel szoktam verni).
A zsemléket egy tál langyos vízben megnyomkodom, majd kinyomom a levet belőle és mehet ez is a húshoz.
Hozzáadom még, az előzőleg megpirított hagymát és jól összegyúrom. Ha kicsit levesesnek találjuk, tehetünk hozzá egy kis zsemlemorzsát.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe belerakom a ,,fasírtnak” kb. az 1/3-át, majd eligazgatom és rárakom a főtt tojásokat, végül beborítom a maradék ,,fasírttal”.
A tetejét megszórom kicsi zsemlemorzsával és már mehet is a sütőbe.
Sütés: 190 fokon (légkeveréses sütőben), kb. 30-40 percig
Az egész 1600 kcal, nekem 15 szelet lett belőle, így egy szelet 107 kcal
Köretnek nagyon finom hozzá a párolt zöldség, aki nem diétázik rizzsel (zöldséges rizzsel) vagy krumplival is eheti.