Krumplifőzelék...sajtlival
donfilippo 2013.02.21. 14:07
Hozzávalók:
-
8 db közepes krumpli
-
néhány babérlevél
-
2 tk só
-
csipet bors
-
2 ek liszt
-
3 ek olaj
-
1 tk őrölt pirospaprika
-
2 dl tejföl
Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és vékonyra felkarikázzuk.
Feltesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel higítjuk, és csomómentesre keverjük.
Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne kapja össze.
Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe és újra forrásig főzzük, majd elzárjuk.
|