Borsófőzelék
donfilippo 2010.10.26. 16:45

...
BORSÓFŐZELÉK RECEPT:
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 3-4 ek liszt
- 1-2 ek cukor
- pici só
- 1 ek margarin
- tej (annyi, amennyi éppen ellepi a borsót)
Elkészítés:
A margarint megolvasztom és ebben pár percig, fedő alatt párolom a borsót. Ezután felöntöm a tejjel, majd addig főzöm a borsót, amíg meg nem puhul. Közben 1 pohárban, kicsi tejjel összekeverem a lisztet és a megpuhult borsóhoz adom.....ha nem elég édes....mehet hozzá a cukor is. Kicsit kavargatom még, látszódni fog, amikor már besűrűsödött......na akkor van kész.
Összesen 1368 Kcal, nekem 4 adag lett, így 1 adag 342 Kcal
1 adag, 2 főtt tojással : 474 Kcal
|