Könnyű Almás Süti
donfilippo 2012.04.07. 13:45
Könnyű almás süti
Tészta hozzávalói:
-
50 dkg liszt
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
3 tojássárgája
-
1 kis doboz tejföl
-
1 tk só
-
1 cs. sütőpor
-
reszelt citromhéj
Töltelék hozzávalói:
-
1 kg alma
-
5 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
1 cs vaníliás pudingpor
-
3 tojásfehérje
-
2 tk fahéj
-
2 ek citromlé
Elkészítés:
-
Először a tésztát készítjük el: A liszttel elkeverjük a sütőport és a többi tészta hozzávalót. Majd jó kis tésztát gyúrunk belőle. A tészta 2/3 része lesz a sütink alja, ezt tegyük be a hűtőbe. A maradék tésztát pedig a mélyhűtőbe tegyük, hogy fagyos állapotában majd le tudjuk reszelni.
-
Az almát megpucoljuk és lereszeljük vagy aprítógépben pépesítjük. Ezután a margarinnal és a porcukorral megpároljuk...tehetünk bele fahéjat és 2 ek citromlevet is. Közben a pudingot elkeverjük pici vízzel, majd ezzel sűrítjük az almát. Langyosra hűtjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből felvert habot.
-
A hűtőben tárolt tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben alaposan elegyengetjük, ezután mehet rá az alma és végül ráreszeljük a fagyasztóból elővett tésztát.
-
180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ha már késznek látjuk, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy nem ragad e a tészta, ha nem....akkor készen van

|