Mogyorós torta
donfilippo 2013.02.19. 17:35
Mogyorós Torta
Tészta hozzávalók:
-
20 dkg liszt
-
10 dkg darált mogyoró
-
20 dkg cukor
-
10 tojás
-
1 cs. sütőpor
Krém hozzávalók:
-
10 dkg liszt
-
30 dkg darált mogyoró
-
25 dkg porcukor
-
4,5 dl tej
-
25 dkg margarin
-
2 cs. vaníliás cukor
A tortalap elkészítése:
-
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy kanalanként hozzáadjuk a cukrot is.
-
Ezután jöhet a tojássárgája, egyesével.
-
Végül hozzáadjuk a sütőporral, darált mogyoróval elkevert lisztet. Jól elkeverjük.
-
Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tortaformában, 180 fokon, kb. 35 percig sütjük.
A krém elkészítése:
-
A tejet a liszthez adom, csomómentesre keverem és gőz fölött sűrűre főzöm, majd megvárom, amíg kihűl.
-
Közben a cukrot kikeverem a margarinnal, hozzáadom a darált mogyorót, a vaníliás cukrot és a főzött krémmel jól elkeverem.
-
Amikor a ,,piskóta" is kihűlt kettévágom(akinek kicsi a tortaformája és magasabb lett a piskóta, az vághatja háromra is) és ,,megtöltöm" a krémmel, majd rárakom a tetejét és bevonom az egész tortát a krém maradékával.
-
Díszítés: 2 cs Dr Oetker tortabevonó, egész mogyoró vagy mandulaforgács
|