Húsvéti rókafarok süti
donfilippo 2013.03.31. 17:51
A recept a nagyimtól származik, egyszerű és nagyon finom, pár éve ez a húsvéti süti nálunk :-)
Hozzávalók (2 őzgerinc formához):
-
5 tojás
-
30 dkg porcukor
-
1 rama kocka
-
30 dkg liszt
-
fél cs. sütőpor
-
2 dl tejföl
-
1 vaníliás cukor
-
1 ek kakaópor vagy 1 csomag főzős csokis pudingpor
-
1 cs főzős epres pudingpor
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a margarinnal . A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk az előző masszához, ezután mehet bele a tejföl is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük az egésszel.
Ezután 3 részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a másikhoz a kakaót (vagy csokis pudingport), a harmadikhoz pedig az epres pudingport.
Az őzgerinc formákat vékonyan kivajazzuk és lisztezzük, majd az alábbiak szerint rétegezzük a formákba: először a vaníliás, aztán a csokis és végül az epres masszát.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-40 perc alatt készre sütjük
|