Receptek : Anyák Napi Mascarponés Epertorta |
Anyák Napi Mascarponés Epertorta
donfilippo 2012.05.05. 15:21
Tészta hozzávalói:
-
5 tojás
-
10 dkg cukor
-
15 dkg liszt
-
0,75 dl olaj
-
fél citrom reszelt héja
-
1 cs. sütőpor
A krém hozzávalói:
-
40 dkg túró
-
40 dkg Szarvasi Mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
2 cs. vaníliás cukor
-
fél citrom reszelt héja és leve
-
40 dkg friss eper
-
1 cs. Dr. Oetker Gyümölcskocsonyapor (epres)
A tészta elkészítése:
A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukor másik felével, a citromhéjjal és az olajjal kikeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk.
Végül a sütőporos lisztet is a masszához adjuk és simára keverjük.
Az így elkészült tésztát, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük és 170 fokon aranybarnára sütjük. Amikor már jónak látjuk, fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy ragad e még a tészta, ha nem ...akkor kész.
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet:
A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a másik fél citrom reszelt héjjával és a cirtom levével jól kikeverjük.
Ezután mehet bele a mascarpone is, jó habosra keverjük...akkor lesz jó, ha már szép, krémes állagú lesz.
Ezek után jöhet a torta összeállítása:
A krémet elkenjük a kihűlt tészta tetején, majd díszitjük a felkarikázott eperrel.
Végül a leírás alapján elkészítjük a kocsonyát is és rákenjük/ráöntjük a torta tetejére.
Ezután hütőbe tesszük, amikor már jól megdermedt ....lehet szeletelni és jól befalni mindet
|