Mai ebdnk a Rakott Zldbab
donfilippo 2010.06.29. 19:03

Ebd.....Ebd
Ma nagyon gondolkodba estem, hogy mi is legyen a csald ebdje:-) Ami biztos, hogy valami olyat kne csinlni, amiben zldbab van......ugyanis ez volt itthon. Szba jtt a fzelk....ezzel csak az a gond, hogy egyszer mr csinltam s br nagyon finom lett, mgsem lett a kedvencnk. Na ekkor jtt az tlet, hogy legyen rakott az a bab.-))
Szval a recept, ahogyan n ksztem....
Hozzvalk:
- 1 kg zldbab (lehet mirelit is)
- 1 nagy pohr 12%-os tejfl
- 0,5 kg darlt hs
- 1 fej vrshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj,vaj
- s,bors,pirospaprika
- 1 bgre rizs
- 10 dkg tarja(nem fontos,de gy finomabb)
- 1 paradicsom, 1 paprika
Elszr is vajon pici vzzel s 2 gerezd fokhagymval megprolom a babot. Kzben megfzm a rizst is. Majd felaprtom a hagymt, kevs olajba megforgatom, ezutn hozz adom a darlt hst s addig fzm, amg ki nem fehredik a husi. Ha ez ksz mehet bele a pirospaprika,s,bors, maradk fokhagyma,paprika s a paradicsom. J kis prkltet ksztnk belle. n ezt ssze szoktam keverni a megftt rizzsel. Ezutn kivajazok egy hll ednyt s elkezdem rtegezni bele a hozzvalkat(bab, husis-rizs, tejfl, bab, husis-rizs, tejfl, bab, husis-rizs, tejfl s a vgn bab s tejfl).
kb.40 percig kell stni, 180 fokon
Az egsz 2440 kcal, gy 1 adag 488 kcal
|