Zldsgleves
donfilippo 2010.08.16. 13:55

:-)
Zldsgleves
Hozzvalk:
- 60 dkg srgarpa
- 15-20 dkg fehrrpa
- 1 karalb
- 1 zeller
- 6 db apr burgonya
- 1 fej vrshagyma
- 20 dkg zldbors (mirelit)
- 4 ek tolaj
- 3 tk s
- 3 tk pirospaprika
- 0,5 kk bors
- 1 doboz tejfl a tlalshoz, zls szerint
Elkszts:
- A hagymt s a zldsgeket felaprtom.
- Egy j nagy fazkba: olaj, hagyma, kicsi kevergets utn mehet r a pirospaprika s a bors.
- Egyet-kettt keverek rajta, ezutn mehetnek r a zldsgek is (a bors kivtelvel), felntm kb. 3 s fl dl vzzel, megszom s fed alatt fzm.
- Amikor a zldsgek mr flig megpuhultak, hozzadom a zldborst is s addig fzm, amg minden zldsg meg nem puhul.
- Tlalsnl szoktam pici tejflt is rakni r, isteni finom!!!
Kb. 6 nagy adag lett belle, gy 1 adag: 203 kcal (tejfl nlkl)
|