Knny Alms Sti
donfilippo 2012.04.07. 13:45
Knny alms sti
Tszta hozzvali:
-
50 dkg liszt
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
3 tojssrgja
-
1 kis doboz tejfl
-
1 tk s
-
1 cs. stpor
-
reszelt citromhj
Tltelk hozzvali:
-
1 kg alma
-
5 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
1 cs vanlis pudingpor
-
3 tojsfehrje
-
2 tk fahj
-
2 ek citroml
Elkszts:
-
Elszr a tsztt ksztjk el: A liszttel elkeverjk a stport s a tbbi tszta hozzvalt. Majd j kis tsztt gyrunk belle. A tszta 2/3 rsze lesz a stink alja, ezt tegyk be a htbe. A maradk tsztt pedig a mlyhtbe tegyk, hogy fagyos llapotban majd le tudjuk reszelni.
-
Az almt megpucoljuk s lereszeljk vagy aprtgpben ppestjk. Ezutn a margarinnal s a porcukorral megproljuk...tehetnk bele fahjat s 2 ek citromlevet is. Kzben a pudingot elkeverjk pici vzzel, majd ezzel srtjk az almt. Langyosra htjk, majd vatosan hozzkeverjk a tojsfehrjbl felvert habot.
-
A htben trolt tsztt stpaprral kiblelt tepsiben alaposan elegyengetjk, ezutn mehet r az alma s vgl rreszeljk a fagyasztbl elvett tsztt.
-
180 fokra elmelegtett stben stjk. Ha mr ksznek ltjuk, fogpiszklval ellenrizzk, hogy nem ragad e a tszta, ha nem....akkor kszen van

|