Diós torta
donfilippo 2013.02.19. 17:32
Tészta hozzávalói:
-
20 dkg liszt
-
10 dkg darált dió
-
20 dkg cukor
-
9 tojás
-
1 cs. sütőpor
Krém hozzávalói:
-
10 dkg liszt
-
30 dkg darált dió
-
25 dkg porcukor
-
4,5 dl tej
-
25 dkg margarin
-
2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Először a tészta hozzávalóiból készítek piskóta szerű tortát, a következőképpen.....
A lisztet, a diót, a cukrot, a sütőport és a tojások sárgáját jól összekeverem. A tojások fehérjéből kemény habot készítek és óvatosan hozzákeverem a lisztes masszához. Majd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és 180 fokon, kb. 30 percig sütöm.
Ezután elkészítem a krémet:
A tejet a liszthez adom, csomómentesre keverem és gőz fölött sűrűre főzöm, majd megvárom, amíg kihűl. Közben a cukrot kikeverem a margarinnal, hozzáadom a diót, a vaníliás cukrot és a főzött krémmel jól elkeverem.
Amikor a ,,piskóta" is kihűlt kettévágom(akinek kicsi a tortaformája és magasabb lett a piskóta...vághatja háromra is) és ,,megtöltöm" a krémmel, majd rárakom a tetejét és bevonom az egész tortát a krém maradékával. Díszítésnek megpirítottam 20 szem fél diót és a tetejére rendeztem.
|