Hsvti rkafarok sti
donfilippo 2013.03.31. 17:51
A recept a nagyimtl szrmazik, egyszer s nagyon finom, pr ve ez a hsvti sti nlunk :-)
Hozzvalk (2 zgerinc formhoz):
-
5 tojs
-
30 dkg porcukor
-
1 rama kocka
-
30 dkg liszt
-
fl cs. stpor
-
2 dl tejfl
-
1 vanlis cukor
-
1 ek kakapor vagy 1 csomag fzs csokis pudingpor
-
1 cs fzs epres pudingpor
Elkszts:
A tojsok srgjt kikeverjk a porcukorral s a margarinnal . A lisztben elkeverjk a stport, majd hozzadjuk az elz masszhoz, ezutn mehet bele a tejfl is.
A tojsok fehrjt kemny habb verjk s vatosan sszekeverjk az egsszel.
Ezutn 3 rszre osztjuk, az egyikhez hozzadjuk a vanlis cukrot, a msikhoz a kakat (vagy csokis pudingport), a harmadikhoz pedig az epres pudingport.
Az zgerinc formkat vkonyan kivajazzuk s lisztezzk, majd az albbiak szerint rtegezzk a formkba: elszr a vanlis, aztn a csokis s vgl az epres masszt.
Elmelegtett stben, 180 fokon, 30-40 perc alatt kszre stjk
|