Hsvti kalcs
donfilippo 2014.04.21. 14:22
Hsvti Kalcs
Hozzvalk a tszthoz:
· 3 dl tej
· 4 ek cukor
· 5 dkg vaj
· 0.5 tk s
· 50 dkg liszt
· 2.5 dkg friss leszt
Hozzvalk a kenshez:
· 2 ek tej
Elkszts:
1. Kenyrst gpbe rakjuk a hozzvalkat a fenti sorrendben. (Kenyrst helyett persze kzzel is dagaszthatjuk. Ekkor az lesztt felfuttatjuk, s mint egy hagyomnyos kelt tsztt sszelltjuk, majd ktszeresre kelesztjk. Majd a 3. lpstl folytatjuk.)
2. Dagaszts programot indtunk rajta (1 50p).
3. Lisztezett felleten 6 egyenl rszre osztjuk a tsztt, egyenl vastagsg s hosszsg hengerekk sodorjuk s megfonjuk.
4. Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjk.
5. 175 fokos stben 30 percig stjk. (A jobb eredmny elrshez egy vzzel teli tlat tesznk a kalcs mell a stbe.)
6. Sts utn rcsra tesszk a kalcsot, s ott hagyjuk kihlni.
|